هفتم اردیبهشت، روز کازرون

هفتم اردیبهشت، روز کازرون
از سال ۱۳۸۹ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هفتم اردیبهشت را به عنوان روز کازرون معرفی نمود. این روز به این دلیل به نام کازرون نامگذاری شده که از آثار و تمدن باستانی این شهر حفاظت بشود. به همین مناسبت تصمیم گرفتیم تا کمی در مورد این شهر بیشتر بدانیم.
شهر کازرون که در گذشته به گازران به معنای شهر گازرها (شویندگان الیاف) نامیده میشده است در غرب استان فارس و در ۱۲۰ کیلومتری شیراز قرار دارد. این شهر در دوره ساسانی ها به صورت فعلی شکل گرفته و قبل از آن به صورت سه ده مجزا بوده است.
این شهر در ادوار تاریخی متعدد مورد توجه شاهان و حاکمان قرار گرفته است و از این بابت دارای آثار باستانی و تاریخی فراوانی میباشد. به تعبیر بعضی از منابع این احتمال وجود دارد که هیچ نقطهای از ایران به اندازه کازرون از دوره ساسانی آثار به جای مانده نداشته باشد.
آثار باستانی کازرون
از مراکز و آثار باستانی کازرون میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- آب انبار روستای دوسیران
- آتشکده کازرون
- آرامگاه شیخ ابواسحاق کازرونی
- آرامگاه شیخ امینالدین بلیانی
- آرامگاه علامه دوانی
- ایوان موزائیک
- بازار کازرون
- باغ نظر
- سنگ نبشته نرسه در بیشاپور
- عمارت چهار صفه کهیار دشتی
- عمارت چهار صفه محمدی
- عمارت چهار صفه عبدالسلام نادری
- غار پریشان
- غار پناهگاههای تیکاب
- غار شاپور
- قلعه دختر بیشاپور
- کاروانسرای کمارج
- کاروانسرای میان کتل
- کتیبه اپسای دبیر
- معبد آناهیتا
- نقش برجسته پل آبگینه
- نقش برجسته تنگ قندیل
فعالیت اصلی مردم کازرون بر پایه کشاورزی، دامداری و صنعت است. در گذشته کارخانههای پارچهبافی بسیاری در این شهر وجود داشته و کیفیت و شهرت پارچهها تا جایی بوده است که با پارچههای دمیاط مصر به رقابت میپرداخته است. از این رو در بعضی منابع از کازرون با عنوان دمیاط عجم نیز یاد شده است.
اگر قصد فارسگردی دارید میتوانید برای یافتن بهترین اقامتگاهها و دریافت اطلاعات بیشتر با آژانس گردشگری هفت سپهر به عنوان مجری رزرواسیون هتل، ویلا و اقامتگاههای استان فارس از طریق شماره تماس ۰۲۱۸۸۶۸۵۸۵۲ در ارتباط باشید.